29 mei 3 Tips bij een campervakantie

Tips bij een campervakantie

Stijlvol door het Limburgse Heuvelland of toch liever de grens over? Dan zijn onze klassieke t2 campers perfect voor jullie reis! De trouwe viervoeter mee? Geen probleem! Huur dan snel een vw camper met hond. De gedachten om in het buitenland helemaal de blits te maken met deze stoere old timer brengt je al gauw 500 km verderop. Toch zijn er enkele tips en tricks die je op voorhand goed moet onthouden om er een fijne, sfeervolle en vooral show stelende campervakantie van te maken

Tip 1: niet de doodgewone campings, maar echt cultuur snuiven

Tegenwoordig heb je naast de campings tal van anderen mogelijkheden om jou camper neer te zetten. Denk bijvoorbeeld eens aan het erf van de boer in dat prachtige stadje in Zuid-Italië of in het hartje van Frankrijk. Daar kun je tegenwoordig boekjes kopen met adressen van boeren die hun erf afstaan voor kampeerders. Het boekje wat je in de stad gekocht hebt fungeert dan als toegangsbewijs om daar de camper te stallen en te genieten van een prachtige vakantie.

Tip 2: nooit meer last van mieren

Wie ooit al eens is gaan kamperen, weet dat je niet om mieren heen komt. Waar je het nog voor lief neemt als ze over je heen lopen terwijl je lekker ligt te zonnen, heb je er een hekel aan als ze over je vers gemaakte salade kruipen. Hier kan je voor eens en voor altijd een einde aan maken door simpelweg een simpele truc. Namelijk: zet bekertjes met water onder de poten van je eettafel. Als er een ding is die mieren namelijk niet kunnen, dan is het zwemmen.

Tip 3: plan niet je volledige reis

Belgen noemen een camper een zwerfauto, en dat is niet of niets. Gewoon ergens naar toe rijden ‘zwerven’ zorgt voor de ultieme campervakantie met vele verassingen. Kom je op een leuke plek, dan blijf je wat langer. Kom je op een minder leuke plek, dan rij je in onze klassieke Volkswagen lekker door naar na volgende bestemming.