21 dec 3 tips bij een campervakantie

Tips bij een campervakantie

Stijlvol door het Limburgse Heuvelland of toch liever de grens over? Dan zijn onze klassieke Volkswagen Westfalia campers perfect voor jullie reis! De gedachten om in het buitenland helemaal de blits te maken met deze stoere old timer brengt je al gauw 500 km verderop. Toch zijn er enkele tips en tricks die je op voorhand goed moet onthouden om er een fijne, sfeervolle en vooral show stelende campervakantie van te maken

Tip 1: niet de doodgewone campings, maar echt cultuur snuiven

Tegenwoordig heb je naast campings tal van andere mogelijkheden om jouw camper neer te zetten. Denk bijvoorbeeld eens aan het erf van de boer in dat prachtige stadje in Zuid-Italië of in het hartje van Frankrijk.  Tegenwoordig kun je boekjes kopen met adressen van boeren die hun erf afstaan voor kampeerders.

Tip 2: Nooit meer last van mieren

Wie ooit al eens is gaan kamperen, weet dat je niet om mieren heen komt. Waar je het nog voor lief neemt als ze over je heen lopen terwijl je lekker ligt te zonnen, heb je er een hekel aan als ze over je vers gemaakte salade kruipen. Hier kun je voor eens en voor altijd een einde aan maken door een simpele truc. Namelijk: zet bekertjes met water onder de poten van je eettafel. Als er een ding is die mieren namelijk niet kunnen, dan is het zwemmen.

Tip 3: plan niet je volledige reis

Belgen noemen een camper een zwerfauto, en dat is niet of niets.  Gewoon ergens naar toe rijden ‘zwerven’ zorgt voor de ultieme campervakantie met vele verrassingen. Kom je op een leuke plek, dan blijf je wat langer. Kom je op een minder leuke plek, dan rij je in onze klassieke Volkswagen lekker door naar na volgende bestemming.