20 nov 5 mooie meren voor je kampeervakantie

5 mooie meren voor je kampeervakantie

Voor een paar weken waterplezier met in de buurt prachtige dorpen, fijne steden, goede restaurants en talloze bezienswaardigheden om uit te kiezen zit je bij een vakantie aan een meer op de goede plek. Onderstaand is een overzicht te vinden van 5 van de mooiste meren, waar je perfect kan kamperen. Start je kampeervakantie in een klassieke retro camper aan een meer bij Classic Camper Verhuur!

1. Gardameer – Italië

Het Gardameer is het grootste en bekendste meer in Noord-Italië. Het meer is één van de belangrijkste toeristentrekpleisters van het land en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over heel de wereld. Terecht, want er valt zoveel te ontdekken aan het Gardameer. Het azuurblauwe water wordt omringd door groene bergen, mooie strandjes en tientallen schilderachtige dorpjes vol gezelligheid en sfeer.

2. Balatonmeer – Hongarije

Het prachtige meer is gelegen in het Oost-Europese Hongarije en is het grootste meer van Centraal en Oost-Europa. Het wordt dan ook niet geheel onbegrijpelijk door de Hongaarse bevolking, die geen zee ter beschikking heeft, de Hongaarse Zee genoemd. Immens als het is, beslaat het een oppervlakte van om en bij de 592 km² en heeft het zo’n 296 kilometer aan kusten. Een parel van water in het westen van Hongarije!

3. Plitvice meren – Kroatië

Het Plitvice National Park is het grootste nationale park in Kroatië en het oudste in Zuidoost-Europa. Het ligt in de Kroatische provincie Lika-Senj dichtbij Plitvička Jezera. Gedurende duizenden jaren stroomde hier water over kalksteen waardoor natuurlijke dammen zijn ontstaan, die op hun beurt er weer voor zorgden dat er schitterende meren, grotten en watervallen op deze plek zijn ontstaan. In totaal zijn er 16 meren in het park en zo’n 90 watervallen. Ook leven er hier in het bos onder andere beren, wolven en verschillende zeldzame vogels.

4. Saimaa-meren – Finland

In het zuidoosten van Finland liggen de Saimaa-meren in het Finse Merengebied. De Saimaa-meren hebben een totale oppervlakte van circa 4400 vierkante kilometer. Het grootste meer met een oppervlakte van 1.377 vierkante kilometer wordt de Grote Saimaa, de Zuid-Saimaa van het Samaimeer genoemd. In het park zijn de plaatsen aangegeven waar je kunt kamperen op door de boswachter verzorgde plekken!

5. Meren van Killarney, Ierland

Killarney in County Kerry is een prachtig stadje in het zuidwesten van Ierland. Killarney heeft een bruisend centrum en is omgeven door een prachtige bergachtige omgeving. Ook vind je in de nabijheid verschillende meren. De drie meren rondom Killarney vormen het echte hoogtepunt: Lough Leane, Muckross Lake en Upper Lake.
De meren zijn met elkaar verbonden en bedekken een groot deel van het nationale park waarin je ook het prachtige Muckross House bewondert.

Zowel in de stad als in de omgeving zijn er verschillende activiteiten te ondernemen die ervoor zorgen dat het een veelzijdige vakantiebestemming is.