20 nov 5 mooie plaatsen voor je kampeervakantie

5 mooie plaatsen voor je kampeervakantie

Kamperen, you hate it or you love it. Het geluid van de zee, de geur van het bos en een prachtige zonsopkomst en zonsondergang. De natuur ontdek je het beste wanneer je er middenin verblijft! Benieuwd naar wat nou de mooiste plekken zijn om te kamperen? Bekijk dan snel onderstaande lijst! Al zin gekregen in een kampeervakantie? Huur dan snel een klassieke camper!

1. Yellowstone National Park – Verenigde Staten

Yellowstone National Park is een van de mooiste nationale parken van de VS. Yellowstone ligt op de grens van Wyoming, Montana en Idoha. Het is een fantastische plek om te wandelen en te genieten van de natuur. In Yellowstone zijn er verschillende plekken te vinden waar je kunt kamperen. Kamperen bij Yellowstone kan niet het hele jaar door, in de winter is het namelijk veel te koud om te kamperen. Maar in de zomer is het fantastisch!

2. Arches National Park, Utah – Verenigde Staten

Het Arches National Park ligt in het oosten van de staat Utah in Amerika. Het is een tamelijk klein nationaal park en staat bekend om zijn bijzondere rotsformaties. De door wind en zand uitgesloten rotsen van Arches kleuren prachtig in de ochtend- en avondschemering. Het natuurgebied is relatief groot, maar goed te verkennen met de auto via een route die naar de mooiste monumenten van het park voert.

3. Fjorden – Noorwegen

Wie wil er nou niet wakker worden met het uitzicht op de fjorden en het geluid van het stromende water op de achtergrond. De Fjorden zijn de inhammen van de zee die vanaf de kust tot in de bergen van het binnenland stromen. Reis naar Oslo en vertrek vanuit deze stad de natuur in om je tentje neer te zetten op de meest mooie plekken. Wildkamperen is in Noorwegen op veel plekken toegestaan!

4. Loch Lomond en het Trossachs National Park

Schotland is een perfecte outdoorbestemming. Tijdens een kampeertrip kun je namelijk de mooiste verlaten plekken ontdekken. In Loch Lomond en het Trossachs National Park vind je wilde landschappen, spannende geschiedenis en heerlijke lokale gerechten en drankjes.
Het eerste Schotse nationale park barst van de interessante plekjes die je kunt verkennen. Wandel van de open weelderige landschappen in het zuidelijke gedeelte naar de uitgestrekte glens en rotsachtige pieken in het noorden.

5. Cocora-vallei – Colombia

De Cocora-vallei ligt in het nationaal park Los Nevados in Colombia, midden in het Andes-gebergte. De Cocora-vallei is beroemd om de waspalm, de hoogste palmbomen ter wereld. En je kunt er kamperen! Het is een fantastische plek om te wandelen en ‘s morgens wakker te worden. Een echte aanrader!