Arrangement Eifel

Wat ga je allemaal doen en wat zit erbij?

 • Een zonneluifel, twee campingstoelen en een camping tafeltje
 • Complete inventaris inclusief beddengoed en handdoeken sets voor twee personen
 • De overnachtingen op Camping Rursee

Exclusief een Volkswagen Westfalia Bus in uitmuntende staat. Kies je favoriete camperbus. Deze kun je makkelijk reserveren.

 • Eten en drinken om de 1e avond een diner te koken en ontbijt en lunch voor overige dagen
 • De kosten voor de restaurants**
 • Een navigatiesysteem met de routes naar de campings en de restaurants is opgenomen
 • De folders voor boottochten en plattegrond/wandelkaart van Rursee

Wat gaan je doen? (mid-week)

Classic Camper Verhuur heet je van harte welkom in het zonnige Schinveld met een kopje koffie en wat lekkers voor erbij. Hierna maak je kennis met de prachtige Volkswagen Westfalia camperbus waarmee je het verwen-arrangement gaat beleven. Na een korte introductie en uitleg ga je het uitzonderlijke gevoel meemaken om in een echte zeventiger-jaren Volkswagen Westfalia camperbus rond te toeren. De route via het navigatiesysteem voert je door Zuid-Limburg richting de Eifel. Je merkt dat het landschap steeds mooier en heuvelachtiger wordt. Als je na ruim een uur rijden de Eifel hebt bereikt ben je al helemaal gewend aan de camper en zal je de goedkeurende blikken van mede weggebruikers meteen opvallen!

Aan de rand van het Nationaalpark Eifel bevindt zich Duitslands tweede grootste stuwmeer, de Rursee. Het meer slingert prachtig tussen rotsen en beboste Eifel heuvels. Dit moet je gewoon meegemaakt hebben!

Daar waar de bergbeek de Weidenbach in de grote Rursee uitkomt, in het idyllische Weidenbachtal, ligt Camping Rursee. Een liefdevol en familiaire camping.

campervakantie

Een perfecte plek om je camper te installeren en lekker even te genieten van de rust om je heen! Even weer op adem komen! Op de camping is het vooral genieten van het mooie uitzicht, water en natuur om je heen! De eigenaresse van de camping weet vooraf van je komst en na aanmelding mag je zelf een vrij plekje kiezen in het dal. Hierna kun je op je gemak de camperbus installeren en ondertussen genieten van de omgeving. De eerste avond kook je in alle rust een lekkere maaltijd en kun je de camping en de omgeving verkennen.

Na een nacht heerlijk slapen geniet je van een ontbijtje dat zorgvuldig is samengesteld door Classic Camper Verhuur. Vandaag mag je kiezen uit één van de volgende vier activiteiten, welke in het arrangement is inbegrepen. Vooraf kun je de gewenste activiteit kiezen in het boekingsformulier en Classic Camper Verhuur regelt verder alles. Natuurlijk mag je ook je tijd indelen zoals je dat zelf wilt. Alles is mogelijk!

Activiteit 1 Fietstocht rondom de Rursee of in de omgeving

Bij de receptie van de camping ontvang je een Pedelecs-fiets (E-bike). Met de bijgeleverde route op de plattegrond van de Rursee maak je een fantastische fietstocht rondom het meer. De route voert je over mooie wegen en door het natuurschoon dat de omgeving je te bieden heeft. Aan het einde van de dag lever je de fiets gewoon weer in op de camping, hoe makkelijk is dat!

Activiteit 2  Stand Up Paddle

De beheerster van de camping is een van de grondleggers van het Stand Up Paddling (SUP) in Duitsland. Van haar krijg je een SUP-board en eventueel een wetsuit. Staande op het SUP-board peddel je vanuit het dal de Rursee op om daar al het moois vanaf het water te ontdekken. Je kan ervoor kiezen om zaterdag de hele dag of twee dagdelen verdeeld over dinsdag en woensdag de beschikking te hebben over een SUP-board.

Activiteit 3 Rondvaart met plezierboot op de Rursee en rondrit met treintje

Je loopt vanaf de camping in ongeveer 40 minuten langs de mooie oevers van de Rursee naar de Rurtalsperre (stuwmeerdam) alwaar de aanlegplaats voor de plezierboten is gevestigd. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om er met de bus naar toe te rijden. In de meegeleverde folder is het vaarplan en al zijn aanlegplaatsen opgenomen. Aan het einde van het meer, bij de stuwdam in het plaatsje Schwammenauel, ga je van de boot en stap je over op de Rursee-bahn. Dit is een treintje dat je gedurende bijna een uur door leuke dorpjes voert, langs rivier de Rur en prachtig natuurgebieden, o.a. het nationaalpark Herbstbachtal. Na deze toer kun je weer met de boot terug naar Rurberg, òf er voor kiezen om geheel langs de Rursee terug te lopen òf op een van de boot-stopplaatsen uit te stappen om vanuit daar terug te lopen. De keuze is aan jou! De plattegrond van de Rursee, waarop haar omringende wandelwegen en boot-stopplaatsen weergegeven zijn, zit er natuurlijk bij.

Activiteit 4 Bezoek aan Monschau en rodelen

Vanuit de camping rij je in een half uurtje met die fantastische Volkswagen-bus via een prachtige route naar de Sommerbobbahn in Rohren (Monschau). Van Classic Camper Verhuur heb je tickets ontvangen om aldaar het zomer-rodelen te ontdekken. Zittend in een slee suis je door de baan de helling af waarbij je zelf de snelheid kan bepalen. Een geweldige ervaring waarbij snelheid, lef en adrenaline gecombineerd worden. Dit in een wederom fantastisch gebied van de Eifel. Als je beneden aangekomen bent, ga je met het liftje weer omhoog de berg op en ga je gewoon weer opnieuw.

Na het rodelen rij je met de bus door naar het stadje Monschau, niet voor niets “de parel van de Eifel” genoemd. Monschau is een gezellig stadje waar je mooie vakwerkhuizen in de oude stadskern, leuke winkeltjes en veel knusse terrasjes vindt. Ook een bezoek aan de burcht of museum is mogelijk.

Na een middagje ontspannen weer heerlijk genieten van de Volkswagen-bus op weg terug naar de camping.

Voor het avondeten hebben we een authentiek duits restaurant voor je gereserveerd in Rurberg op loopafstand van de camping (15 min). Het betreft Restaurant Ziegler dat al sinds de jaren zestig een begrip in Rurberg en omgeving is. Gevestigd in een typisch Eifel-vakwerkhuis kunt u genieten van een heerlijk menu waarmee uw buikje meer dan gevuld wordt.

 

Hierna nog even lekker ontspannen op de camping met een goed boek, bij een kampvuurtje zitten of gewoon om je heen kijken en helemaal niets doen!

Na weer een heerlijke nachtrust maak je op je eigen tempo een heerlijk ontbijtje en ben je de dag vrij om zelf in te vullen. Niks moet, alles mag! Maak een lekkere wandeling, relax, geniet, ontspan. Natuurlijk kun je ook met de bus de Eifel verder gaan onderzoeken. Heb je vooraf al andere wensen of wil je nog een van de activiteiten van de dinsdag ondernemen, kan dit in overleg, zodat we alles goed kunnen organiseren.

 

 

Voor het avondeten hebben we een tafeltje voor je gereserveerd in Restaurant Zur alten Frische in het naburige dorpje Woffelsbach. Direct vanaf de camping loop je over een bruggetje de Weidenbach over. Na een klein klimmetje voert een mooi wandelpad, aan de andere kant van het Weidenbachtal, je in 25 minuten naar Woffelsbach. In het typisch sfeervol Duits ingerichte restaurant wacht je een heerlijk 3-gangen menu om de energie weer op te laden. Natuurlijk geldt hier ook dat het restaurant met de bus bezocht kan worden.

camperreizen
Volkswagen T2 velgen

Na wederom uitgerust ontwaken tussen de Eifelheuvels en het nuttigen van een heerlijk ontbijtje, kun je vandaag nog genieten van al het moois dat de Eifel je te bieden heeft. Lekker doen waar je zin in hebt, en vooral nog een dag genieten!!

Dan wordt het helaas weer tijd om afscheid te nemen van die inmiddels zeer vertrouwde Volkswagen bus.

 

Het Midweekarrangement duurt van maandag 13.00 uur tot donderdag 18.00 uur

Wat gaan je doen? (weekend)

Classic Camper Verhuur ontvangt je in Schinveld met een kopje koffie. Hierna maak je kennis met de prachtige Volkswagen Westfalia bus waarmee je het verwen-arrangement gaat beleven. Na een korte uitleg ga je het uitzonderlijke gevoel meemaken om in een echte zeventiger-jaren Volkswagen Westfalia bus te rijden. De route via het navigatiesysteem voert je door Zuid-Limburg richting de Eifel. Je merkt dat het landschap steeds mooier en heuvelachtiger wordt. Als je na ruim een uur de Eifel hebt bereikt ben je al helemaal gewend aan de bus en zal je merken dat je met de bus al genoeg dikke duimen en goedkeurende blikken van mede-weggebruikers hebt gehad!

 

Aan de rand van het Nationaalpark Eifel bevindt zich Duitslands tweede grootste stuwmeer, de Rursee. Het meer slingert prachtig tussen rotsen en beboste eifelheuvels. Daar waar de bergbeek de Weidenbach in de grote Rursee uitkomt, in het idyllische Weidenbachtal, ligt Camping Rursee. Een liefdevol en familiair geleide camping, de perfecte plek om de alledag lekker achter je te laten om eens goed te kunnen doorademen. Op de camping is het genieten van rust, water en natuur!

huur je eigen camper!

De eigenaresse van de camping weet van je komst en na aanmelding mag je zelf een vrij plekje kiezen in het dal. Hierna kun je op je gemak de bus installeren en ondertussen genieten van de omgeving. De eerste avond kook je in alle rust een lekkere maaltijd en kun je de camping en de omgeving verkennen.

classic camper verhuur

Na een nacht heerlijk slapen geniet je van een ontbijtje dat zorgvuldig is samengesteld door Classic Camper Verhuur. Vandaag mag je kiezen uit één van de volgende vier activiteiten, welke in het arrangement is inbegrepen. Vooraf kun je de gewenste activiteit kiezen in het boekingsformulier en Classic Camper Verhuur regelt verder alles. Natuurlijk mag je ook je tijd indelen zoals je dat zelf wil. Alles is mogelijk!

 

Activiteit 1 Fietstocht rondom de Rursee of in de omgeving

Bij de receptie van de camping ontvang je een Pedelecs-fiets (E-bike). Met de bijgeleverde route op de plattegrond van de Rursee maak je een fantastische fietstocht rondom het meer. De route voert je over mooie wegen en door het natuurschoon dat de omgeving je te bieden heeft. Aan het einde van de dag lever je de fiets gewoon weer in op de camping, hoe makkelijk is dat!

Activiteit 2  Stand Up Paddle

De beheerster van de camping is een van de grondleggers van het Stand Up Paddling (SUP) in Duitsland. Van haar krijg je een SUP-board en eventueel een wetsuit. Staande op het SUP-board peddel je vanuit het dal de Rursee op om daar al het moois vanaf het water te ontdekken. Je kan ervoor kiezen om zaterdag de hele dag of twee dagdelen verdeeld over zaterdag en zondag de beschikking te hebben over een SUP-board.

Activiteit 3 Rondvaart met plezierboot op de Rursee en rondrit met treintje

Je loopt vanaf de camping in ongeveer 40 minuten langs de mooie oevers van de Rursee naar de Rurtalsperre (stuwmeerdam) alwaar de aanlegplaats voor de plezierboten is gevestigd. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om er met de bus naar toe te rijden. In de meegeleverde folder is het vaarplan en al zijn aanlegplaatsen opgenomen. Aan het einde van het meer, bij de stuwdam in het plaatsje Schwammenauel, ga je van de boot en stap je over op de Rursee-bahn.

 

Dit is een treintje dat je gedurende bijna een uur door leuke dorpjes voert, langs rivier de Rur en prachtig natuurgebieden, o.a. het nationaalpark Herbstbachtal. Na deze toer kun je weer met de boot terug naar Rurberg, òf er voor kiezen om geheel langs de Rursee terug te lopen òf op een van de boot-stopplaatsen uit te stappen om vandaaruit terug te lopen. De keuze is aan jou! De plattegrond van de Rursee waarop haar omringende wandelwegen en boot-stopplaatsen weergegeven zijn, zit er natuurlijk bij.

camper huren

Activiteit 4 Bezoek aan Monschau en rodelen

Vanuit de camping rij je in een half uurtje met die fantastische Volkswagen-bus via een prachtige route naar de Sommerbobbahn in Rohren (Monschau). Van Classic Camper Verhuur heb je tickets ontvangen om aldaar het zomer-rodelen te ontdekken. Zittend in een slee suis je door de baan de helling af waarbij je zelf de snelheid kan bepalen. Een geweldige ervaring waarbij snelheid, lef en adrenaline gecombineerd worden. Dit in een wederom fantastisch gebied van de Eifel. Als je beneden aangekomen bent, ga je met het liftje weer omhoog de berg op en ga je gewoon weer opnieuw.

Na het rodelen rij je met de bus door naar het stadje Monschau, niet voor niets “de parel van de Eifel” genoemd. Monschau is een gezellig stadje waar je mooie vakwerkhuizen in de oude stadskern, leuke winkeltjes en veel knusse terrasjes vindt. Ook een bezoek aan de burcht of museum is mogelijk.

Na een middagje ontspannen weer heerlijk genieten van de Volkswagen-bus op weg terug naar de camping.

Voor het avondeten hebben we een authentiek duits restaurant voor je gereserveerd in Rurberg op loopafstand van de camping (15 min). Het betreft Restaurant Ziegler dat al sinds de jaren zestig een begrip in Rurberg en omgeving is. Gevestigd in een typisch Eifel-vakwerkhuis kunt u genieten van een werkelijk heerlijk menu waarmee uw buikje meer dan gevuld wordt.

 

Hierna nog even lekker ontspannen op de camping met een goed boek, bij een kampvuurtje zitten of gewoon om je heen kijken en helemaal niets doen!

Na wederom uitgerust ontwaken tussen de Eifelheuvels en het nuttigen van een heerlijk ontbijtje, kun je vandaag nog genieten van al het moois dat de Eifel je te bieden heeft. Lekker doen waar je zin in hebt, en vooral nog een dag genieten!!

Dan wordt het helaas weer tijd om afscheid te nemen van die inmiddels zeer vertrouwde Volkswagen bus.

 

Het Weekendarrangement duurt van vrijdag 13.00 uur tot zondag 18.00 uur.

Wat kost het?

Vanaf 2 personen te boeken

 • Midweek Verwen-arrangement Eifel (ma-do) laagseizoen (Excl. camperhuur)

  € 270*
 • Weekend Verwen-arrangement Eifel (vr-zo) laagseizoen (Excl. camperhuur)

  € 220*
 • Midweek Verwen-arrangement Eifel (ma-do) hoogseizoen (Excl. Camperhuur)

  €270*
 • Weekend Verwen-arrangement Eifel (vr-zo) hoogseizoen (Excl. camperhuur)

  €220*

Arrangement is exclusief huurprijs camper

* Alleen de benzinekosten zijn niet inbegrepen; aan het einde van het arrangement lever je de bus bij ons af met een volle tank

** drankjes bij de restaurants zijn voor eigen rekening