Campervakantie in Hongarije

Hongarije ligt in Midden-Europa en grenst aan 7 landen, waaronder Oostenrijk en Kroatië. In dit land van de ongekende mogelijkheden, en waar zelfs koningin Sisi haar hart aan verloor, is er voor iedereen wel wat te doen. Of je nu lekker wilt relaxen aan het Balatonmeer of naar een bruisende stad wilt zoals Boedapest met de verschillende historische gebouwen.

Hongarije is prima te bezoeken met een camper. De afstand van Amsterdam naar Boedapest bedraagt 1.395 kilometer. Hongarije heeft als betaalmiddel de Forint. De prijzen zijn over het algemeen lager dan in Nederland. Uiteten kost gemiddeld zo’n € 4,70 in een goedkoop restaurant en € 12,50 (3-gangen) in een mid-range restaurant. Begeef je je op de Hongaarse wegen? Vergeet dan niet om een tolvignet aan te schaffen. Een dergelijk tolvignet kan aan de grens gekocht worden of online via sites zoals autopalyamatrica.hu of virpay.hu. Voor een camper betaal je 5.950 Forint voor een weekvignet en 9.560 voor een maandvignet. Dit komt neer op een bedrag van € 18,50 en € 29,70.

Boek je vakantie en ga op reis!

Twijfel niet langer en huur een Volkswagen T2 bus. Vanaf het moment dat je vertrekt kan de vakantie beginnen. Een rit vol gemakken en gezelligheid, zo de wijde wereld in. Pak je koffers in, rijd naar onze Classic Camper basis in Schinveld, laat in alle veiligheid je eigen auto achter en ga op pad.

Balatonmeer

Dit zoetwater meer is het grootste van Midden-Europa. Het meer ligt in het westen van het land en is met name tijdens de zomerperiode zeer geliefd. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen. Zo worden er zwemwedstrijden gehouden, kun je er surfen, vogels spotten meedoen aan roeiwedstrijden en vissen. Of natuurlijk ‘gewoon’ relaxen aan de rand van het water.

Boedapest

Deze miljoenenstad is een enorme trekpleister voor toeristen. Deze stad staat bol van de historische bezienswaardigheden, waaronder het Millenniummonument, de citadel van Boeda ‘, St. Stefanusbasiliek ‘Szent István Bazilika’, het stadspark ‘Városliget’, de Andrássyboulevard, verschillende badhuizen en de Grote Markthal ‘Nagycsarnok’ in het negende district. Oorspronkelijk is de stad opgebouwd uit drie delen. Boeda, Pest en Óbuda.

Donauknie

Dit heuvelachtige gebied rondom de Donauknie is een echte parel. De omgeving wordt gekenmerkt door de heuvels, burchten, kastelen en de grootste kathedraal van Hongarije (Esztergom Basilica). Het gebied loopt van het noordelijke plaatsje Esztergom tot aan Boedapest.

Aggtelek Nationaal Park

In het noorden van Hongarije ligt het Aggtelek Nationaal Park. Een prachtig natuurpark met een oppervlakte van zo’n tweehonderd vierkante meter. Het park is sinds 1995 opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het park leent zich uitstekend om per kano, paard of fiets af te leggen. Bezoek zeker ook de Baradla grot.

Ook met de camper op vakantie?

Boek direct online!

Start je avontuur!