Campervakantie in Luxemburg

De meeste mensen zullen Luxemburg alleen kennen omdat ze erdoorheen rijden naar een vakantiebestemming. Maar Luxemburg is zeker een aanrader als bestemming voor een campervakantie. Luxemburg, of heel officieel Groothertogdom Luxemburg, ligt tussen België, Frankrijk en Duitsland in. Het noorden van het land is onderdeel van de Ardennen, hierdoor vind je in Luxemburg veel beboste bergen, heuvels en rivierdalen. Gastvrijheid en vriendelijkheid zijn hele belangrijke waarden die de inwoners van Luxemburg bezitten. Dus geen zorgen wanneer je verdwaald, vraag het een van de inwoners en je zit zo weer op de juiste weg richting je eindbestemming. Een campervakantie in Luxemburg begint met een classic camper!

Ontdek Luxemburg zoals je nooit had verwacht!
Luxemburg staat bekend om zijn vele kastelen, kathedralen en burchten waar je uren naar kunt kijken. Het is (bijna) alsof je een sprookje leeft. Het kleinste land van de Benelux heeft meer in petto dan dat je verwacht

Boek je vakantie en ga op reis!

Twijfel niet langer en huur een Volkswagen T2 bus. Vanaf het moment dat je vertrekt kan de vakantie beginnen. Een rit vol gemakken en gezelligheid, zo de wijde wereld in. Pak je koffers in, rijd naar onze Classic Camper basis in Schinveld, laat in alle veiligheid je eigen auto achter en ga op pad.

De hoofdstad Luxemburg

De hoofdstad, met dezelfde naam als het land, kent een rijke historie en is een echte aanrader. Luxemburg is verborgen parel. Graaf Siegfried liet in 963 een stadsmuur bouwen, op deze manier ontstond Luxemburg als stad. Tegenwoordig is nog maar een respectievelijke 10% van alle verdedigingswerken die ooit gebouwd zijn over. Dwars door het stadspark loopt een enorme kloof waar je even kunt ontsnappen aan alle stadsdrukte. Je bevindt je namelijk honderden meters onder de stad van Luxemburg.

Kazematten

De kazemat van Luxemburg is een militaire kazerne die heeft gediend als schuilplaats. Het schuilnetwerk was maar liefst 23 kilometer lang en had 24 forten ingebouwd met een diepte van 40 meter onder de grond. Een gedeelte van de kazemat is verwoest onder het verdrag van Londen, maar gelukkig is er ongeveer 17 kilometer behouden gebleven. Het overgebleven gedeelte van de kazemat is door UNESCO opgenomen in de lijst van wereldcultuur. De kazematten “de Bock” en “het Pétrusse-dal” zijn toegankelijk voor bezoekers.

Vallei van de Zeven Kastelen

Het dal van de zeven kastelen ligt op een steenworp afstand van de hoofdstad. In het dal van de Eisch staan zeven kastelen midden in de natuur. Je kunt met de auto van kasteel tot kasteel rijden, maar ook met de fiets of te voet kun je de route afleggen. De looproute heeft een pittige lengte van 41 kilometer. Onderweg van kasteel tot kasteel zijn er mooie plekken natuur om te picknicken en meerdere knusse restaurantjes. Een aantal van deze kastelen zijn volledig gerestaureerd en zelfs toegankelijk voor bezoekers.

Tips & tricks

Je wilt natuurlijk de juiste plaats vinden om te overnachten met jouw camper. Er zijn veel camperplaatsen in Luxemburg waar je rustig kunt overnachten. Een aantal voorbeelden zijn onderstaand opgesomd.

  • Camping Plage Beaufort
  • Camperplaats Martbusch
  • Camping Bon Accueil Alzingen
  • Camping Woltzdal

Qua taal hoef je je geen zorgen te maken in Luxemburg, want de inwoners zijn namelijk goed geletterd. De meeste inwoners spreken Engels, Duits en vaak Frans.

Ook met de camper op vakantie?

Boek direct online!

Start je avontuur!