Campervakantie in Oostenrijk

Veel Nederlanders zien Oostenrijk als het land van de wintersport. Met de hoge bergtoppen en de witte pistes is dat ook niet geheel onlogisch. Toch heeft Oostenrijk in de andere seizoenen ook veel te bieden. Het land is dan ook uitstekend geschikt voor camperreizen.

Hoge bergtoppen, bossen, rotsen en gletsjers maken van Oostenrijk een geliefde bestemming voor wandelaars en fietsfanaten. Leef je uit op de Ötztaler Gletscherstraße. Met een gemiddelde stijging van 9,9% over een afstand van meer dan 14 KM is dit een van de pittigste klimmen om te fietsen in Europa. Ook om te relaxen is Oostenrijk zeer geschikt. Karinthië en Salzburg zijn met hun prachtige meren en stranden de aangewezen plek om volledig tot rust te komen. En wat te denken van Wenen? Deze romantische stad van de overleden componist Mozart. Een prachtige stad om te shoppen en lekker een terrasje te pakken. Wij sommen enkele zeer geliefde gebieden van Oostenrijk op en geven ook enkele tips. Huur een camper en ontdek wat Oostenrijk te beiden heeft.

Boek je vakantie en ga op reis!

Twijfel niet langer en huur een Volkswagen T2 bus. Vanaf het moment dat je vertrekt kan de vakantie beginnen. Een rit vol gemakken en gezelligheid, zo de wijde wereld in. Pak je koffers in, rijd naar onze Classic Camper basis in Schinveld, laat in alle veiligheid je eigen auto achter en ga op pad.

Tirol

Een campervakantie in Tirol staat garant voor een prachtige tijd. Prachtige meren, hoge bergtoppen en adembenemende natuurparken maken Tirol tot een van de geliefdste gebieden in Oostenrijk. Met de ongerepte natuur is Tirol een trekpleister voor wandelaars een fietsers. Zowel voor jong en oud is er wel iets te vinden in Tirol. Bezoek de pittoreske dorpen met prachtige vakmanshuizen zoals Achenkirch, Feichten en Kirchbichl.

Karinthië

Met haar 1200 meren is Karinthië niet alleen de meest zuidelijke Deelstaat. Het is ook nog eens de meest waterrijke. Meren zoals Weissensee en Millstätter See zijn ideale gebieden tijdens de zomervakantie. Dankzij de zuidelijke ligging zijn er veel zonuren en zorgt het voor een mediterraans klimaat. Populaire bestemmingen zijn: Feldkirchen, Grosskirchheim en Millstatt.

Salzburgerland

De groene dalen en de hoge bergtoppen maken van Salzburgerland een uitstekende plek voor wandelvakanties. Er is zelfs een gratis activiteitenprogramma. Met de idyllische meren en de Krimml watervallen is er altijd wel iets te bezichtigen. En heb je altijd al eens op een filmset rond willen lopen? Dan is een stedentrip naar Salzburg een goed idee tijdens een vakantie in het Salzburgerland!

Ook met de camper op vakantie?

Boek direct online!

Start je avontuur!