Campervakantie in Tsjechië

Misschien is Tsjechië niet de eerste eindbestemming waar je aan denkt, maar voor een campervakantie is Tsjechië wel heel bijzonder. Tsjecho-Slowakije zoals de meeste mensen het kennen, is sinds 1 januari 1993 opgesplitst in twee verschillende landen zoals we ze heden ten dagen kennen. Namelijk Tsjechië en Slowakije. Tsjechië heeft een rijke geschiedenis, hierdoor zijn er genoeg mooie plaatsen om te bezichtigen. Van oude kastelen tot historische kuuroorden. Tsjechië ligt tussen Polen, Slowakije, Oostenrijk en Duitsland in.

Tijdens je Campervakantie in Tsjechië betaal je niet met de gebruikelijke euro, maar met de Tsjechische Kroon (CZK). Waarbij € 1,- ongeveer staat voor 26 Tsjechische Kroon (koers van November 2018). Bekijk hier de actuele wisselkoers.

Boek je vakantie en ga op reis!

Twijfel niet langer en huur een Volkswagen T2 bus. Vanaf het moment dat je vertrekt kan de vakantie beginnen. Een rit vol gemakken en gezelligheid, zo de wijde wereld in. Pak je koffers in, rijd naar onze Classic Camper basis in Schinveld, laat in alle veiligheid je eigen auto achter en ga op pad.

De hoofdstad Praag

Praag telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners. Praag is een enorm mooie stad met historische gebouwen zoals de St. Vituskathedraal en de St. Jorisbasiliek. De hoofdstad is opgedeeld in 4 delen: Staré Mesto, Malá Strana, Hradcany en Nové Mesto. Staré Město (Oude Stad), is veruit het populairste gebied van Praag. Deze buurt wordt vaak gezien als hét centrum van Praag.

Reuzengebergte

Wanneer je van een actieve vakantie houdt, dan is het Reuzengebergte een absolute aanrader! Het is een natuurgebied van 60 kilometer lang en 20 kilometer breed. Er zijn verschillende landschappen die aan elkaar grenzen. Van hoge bosranden tot diepe ravijnen en van magische watervallen tot eindeloze bergen. In de zomer is het een fantastisch wandel en/of fiets paradijs, terwijl je er in de winter uitstekend kunt skiën, snowboarden en langlaufen.

Český Krumlov

Een knus klein Middeleeuws dorpje dat standvastig is geweest door de jaren heen, aangezien het sinds de 13e eeuw nog steeds behouden is gebleven. Je verdwaald gegarandeerd door de kronkelende steegjes die langs de lieve huisjes en kastelen lopen. Het verdwalen in Český Krumlov is niet erg, omdat je langs de leukste cafés en restaurants komt. Toch liever weten waar je bent, sluit aan bij de gratis wandeltour Wiseman Free Tour en ontdek Český Krumlov.

Lipnomeer

Het Lipnomeer is een enorm gezellige toeristische plek. Het grote meer wordt omringd door mooie vakantiehuizen en vele gezellige campings. Je kunt hier zowel varen als zwemmen in het prachtige Lipnomeer. Op fietsafstand zijn meerdere kleine dorpjes te vinden waar je uitgebreid kunt shoppen of wandelen langs de strandjes.

Tips & tricks

Je wilt natuurlijk de juiste plaats vinden om te overnachten met de camper in het mooie Tsjechië. Er zijn veel camperplaatsen waar je rustig kunt overnachten. Een aantal voorbeelden (met een 9+ sterren beoordeling) waar je naar kunt kijken voordat je je eigen reis plant, zijn onderstaand opgesomd.

  • Autocamp Milovice
  • Autokemp Zamberk
  • Camping Aktief
  • Camping Bozanov
  • Camping Chadimuv myln
  • Camping Lidlmiluv Mlyn
  • Camping Na Stare Papirna
  • Camping Valek
camperreizen

Ook met de camper op vakantie?

Boek direct online!

Start je avontuur!